Vloeren

Alles over harde en zachte vloeren!

Tapijt vloerbedekking

Er is tegenwoordig veel te doen over de invloed van het binnenklimaat op de gezondheid van de mens. We brengen het grootste deel van onze tijd binnenshuis door. Schone lucht, welbehagen, comfort, zachtheid en akoestiek zijn belangrijke ingrediënten voor een goed binnenklimaat. Tapijt op de vloer levert hier een belangrijke bijdrage aan. Voordelen van tapijt zijn een schonere lucht door minder dwarrelen van stof, wat weer een gunstig effect heeft op astma en allergie. Tapijt zorgt voor extra veiligheid. De thermostaat kan enkele graden lager door goede isolatie, waardoor minder warmte weglekt. Tapijt is dan ook vrijwel in ieder interieur toepasbaar, in huis, op kantoor, in winkels, op scholen etc. Thuis kunt u in nagenoeg iedere ruimte tapijt leggen. Onze verkopers helpen u graag om een goede keuze te maken voor woonkamer, trap of slaapkamer.

Laminaat en PVC

Dit zijn 2 verschillende soorten harde vloeren. Laminaat is een houtvezel product met een slijtvaste toplaag. Kan in klik uitvoering los gelegd worden, is krasbestendig en slipvast. De vloer heeft een zeer lange levensduur en de garantie varieert tussen 10 tot 20 jaar. Door de werking van de vloer wordt deze bij de wanden afgewerkt met plak plinten of opzet plinten. Een P.V.C vloer daar in tegen wordt veelal verlijmd met de ondervloer waardoor er minder contact geluid is.  Ook is deze vloer geschikt voor vochtige ruimte en is geschikt voor vloerverwarming. De toplaag bestaat een harde matte PU-beschermlaag. De vloer is te krijgen in een natuur getrouwe hout benadering  of steen. Laat u eens vrijblijvend voorlichten in onze showroom waar ook stalen  op zicht mee genomen mogen worden.

SAMSUNG

PVC vloer

 

 

 

Vinyl en marmoleum

Deze 2 soorten worden beide aan de rol geleverd. Vinyl vaak in breedtes van 200 – 300 – 400 cm . Kamerbreed te verwerken, dus geen naden.   Vinyl is tot 40 m2 los te leggen op een gladde, drukvaste vloer. De vloer is geluid dempend en 100% anti statisch. Ruime keuze in kleuren en dessins. Marmoleum is uitsluitend leverbaar in de breedte van 200 cm of in tegels. Marmoleum wordt altijd verlijmd, is zeer duurzaam en heeft goede onderhouds eigenschappen. In sommige projecten ligt de vloer zelfs meer dan 30 jaar.

Vloerkleden/karpetten

Vloerkleden en karpetten brengen niet alleen warmte in huis. Ze zorgen ook voor een aangename geluidsdemping in uw woonkamer. Omdat wij van Helmink wonen Eibergen dit een zeer belangrijk onderdeel van uw huis vinden, hebben wij een zeer ruime collectie aan  vloerkleden en karpetten. Deze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, maten, dessins, en materialen als wol en synthetisch.

Wanneer u specifieke eisen heeft aan een karpet zoals kleur of een afwijkende afmeting, dan kunnen wij u ook helpen door een karpet op maat te laten maken. Wij bieden u de mogelijkheid om een karpet te festonneren of er een volume  karpet van te maken. Benieuwd naar een maatwerk karpet. Kom gerust langs en vraag een van onze medewerkers om advies. U zult zien dat de prijs best meevalt.

Schoonloop matten

Het beschermen van de vloeren begint bij de voordeur. Een goede deurmat of schoonloop zone beschermd niet alleen de vloeren in de rest van de woning, maar bespaard ook op schoonmaak kosten. Wij van Helmink wonen hebben een grote verscheidenheid van deurmatten. Niet alleen de standaard matten maar ook aan de rol dit op maat geleverd kunnen worden. Kokos matten maar ook synthetische en katoenen matten die wasbaar zijn tot 30 graden. Kom kijken en laat u overtuigen van het nut van een goede deurmat.